Politiken – organ for den højeste oplysning

Politiken skrev i lederen 10. september, at det er ubegibeligt trist og tragisk, at diktatoren Bashar al-Assad har vundet borgerkrigen. Med bistand fra allierede i Iran og Rusland er det iflg Politiken lykkedes regeringen i Damaskus at drukne oprøret i blod og bevare magten. En af årsagerne er præsident Obamas katastrofale beslutning om ustraffet at lade Assad-regimet bruge kemiske våben.

Organisationen for forbud mod kemiske våben, (OPCW) har efter grundige undersøgelser af den påståede udåd konkluderet, at der ikke har fundet et kemisk angreb sted, at hele den historie med andre ord er ”fake news”. Det er ikke nyt. Det er ikke lykkedes en eneste gang at bevise, at Assad har brugt kemiske våben.

Den russiske efterretningstjeneste har offentliggjort rapporter, der viser, at The White Helmets” er i besiddelse af kemiske våben og planlægger at bruge dem som et muligt påskud for amerikansk indgriben i krigen. Det er måske det rene propaganda, men læs så hvad det amerikanske udenrigsministerium skriver. https://sy.usembassy.gov/security-message-u-s-citizens-travel-warning-syria/ Her kan man sort på hvidt læse, at oprørerne (ISIS, Hayat Tahrir al-Sham ) er i besiddelse af kemiske våben