Fake news, hacking, propaganda

Det fyger med beskyldninger mod Rusland. NATO har netop afholdt en konference om faren for cyber-angreb fra Rusland, og Holland har her meddelt, at man i april udviste 4 russiske militære efterretningsfolk for forsøg på at hacke sig ind i OPCW, FN’s vagthund mod kemisk krigsførelse, men listen over beskyldninger mod Rusland er meget længere:

Den amerikanske justitsministerium har anklaget syv russiske militære efterretningstal for forsøg på spionage rettet mod OPCW – vagthunden, der har ansvaret for at undersøge forgiftningen af ​​den tidligere russiske spion Sergei Skripal og hans datter i marts. De hævdede også, at de syv mænd var involveret i lækkede olympiske atleters doping-testdata samt angreb på et kernekraftværk i Pennsylvania.

Det britiske udenrigsministerium har anklaget Rusland for seks angreb, herunder angrebene fra verdens anti-dopingagentur i 2017, tyveri af e-mails fra en britisk tv-station i 2015. De beskyldte også Rusland for 2017 ‘BadRabbit’ angrebet, der forårsagede forstyrrelser på metrostationer og en lufthavn i Ukraine samt hos russiske medier og den russiske centralbank.

I en karakteristisk dramatisk erklæring sagde den britiske udenrigsminister Jeremy Hunt “, at verdens befolkningers mulighed for et dagligliv fri for indblanding samt muligheden for at nyde sport” var truet på grund af russiske angreb.

Og mistanken mod Rusland for at have hacket sig ind på Demokraternes server (DNC) hænger stadig i luften. For ikke at tale om Ruslands formodede indblanding i det amerikanske præsidentvalg (og måske også i andre landes forestående valg, fx Danmark

En af de ofte benyttede kilder i disse anklager, er Bellingcat.com, der flere gange er blevet afsløret som kilde til fake news. Læs mere her: https://www.stopfake.org/en/tag/bellingcat-en/. Desuden en mystisk organisation, der er knyttet til den hollandske efterretningstjeneste, og har tætte forbindelser til det amerikanske NSA, der i øvrigt er blevet afsløret for systematisk at overvåge både venner og fjender.

Der er ikke præsenteret et eneste bevis, der kan holde i en retssag, men der er heller ikke rejst sigtelser, der kunne prøves, så dermed slipper man nemt uden om bevisbyrden.

Vi ved altså stadig ikke, om eller i hvilket omfang Rusland faktisk er skyldig i de fremførte anklager.