Bliver verden et fredeligere sted i 2016?

Hvert år går mere end 1 billion USD op i røg. Et ufatteligt tal med 12 nuller. Det har ikke medført større sikkerhed eller tryghed. Tværtimod. Det har gjort os mere sårbare over for terroristangreb.

Pengene bruges til at holde liv i eksisterende konflikter og skabe nye, som derefter skaber efterspørgeles efter mere militært isenkram. Det militær-industrielle kompleks, som præsident Eisenhower advarede imod for 75 år siden, rider i dag verden som en mare. Det er en endeløs cyklus af tyveri og bedrag, skriver Ron Paul, republikansk senator og tidligere præsidentkandidat.

I Ukraine har USA brugt milliarder af dollars på at vælte en lovligt valgt regering. NATO er på fremmarch i Østeuropa og placerer tunge våben tæt på Ruslands grænser, og NATO øvelser i området bliver stadigt mere konfrontatoriske. Det er noget, der virkelig har givet jackpot til det militær-industrielle komplex og Washingtons krigeriske tænketanke og politikere!

I Mellemøsten bruges milliarder på at vælte det sekulære regime i Syrien. De store vindere i det spil er islamistiske ekstremister, som er betalt af USA og dets allierede.

I Asien bliver Kina udfordret og provokeret at amerikanske flådefartøjer og fly. Hvor længe vil Kina finde sig i denne eskalering, før de har fået nok?

Verden bliver farligere jo flere penge, der bruges på krig. Og alle de amerikanske præsidentkandidater lover flere penge til forsvaret. Er der ikke nogen, der kan fortælle dem, at USA er bankerot og stadig skaber nye fjender med sine interventioner? Tror man virkelig, at seddelpressen kan blive ved med at finansiere det amerikanske imperium?

Det skriver en fornuftig republikansk senator. Hvad kan vi gøre i lille Danmark? Hvordan skal vi kunne vende den udvikling? En god start kunne være at sige NEJ TAK til de nye kampfly.

Hvis/når vi køber de fly bliver verden i hvert fald ikke et fredeligere sted.

Læs Ron Pauls indlæg her: