Interventionisme dræber.

For et år siden blev Ukraines lovligt valgte regering væltet ved et kup. Det var ikke bare støttet men også planlagt af USA og en række EU-regeringer. Det skriver det republikanske medlem af USA’s Senat, Ron Paul den 23 februar.

Den ukrainske økonomi lå i ruiner, og daværende præsident Yanukovych var desperat for at finde en løsning. Han havde valget mellem et tilbud fra EU og fra Rusland. Han valgte det mest fordelagtige, nemlig det russiske til stor tilfredshed i det østlige Ukraine og tilsvarende skuffelse i det vestlige. Ukraine er et dybt splittet land. Folkene i øst taler russisk og orienterer sig den vej. I vest identificerer man sig i højere grad med Polen og EU.

Før kuppet var denne konflikt blot endnu et kapitel i Ukraines vanskelige post-sovjetetiske historie. Den vestlige indblanding blev en katastrofe.

Takket være en lækket telefonsamtale mellem viceudenrigsminister Victoria Nuland og USA’s ambassadør i Kiev, ved vi, at USA havde detaljerede planer for en ny regering i Kiev, når den lovligt valgte regering var væltet.

20 Februar så det ud som om krisen var overvundet. Der blev indgået forlig med Yanukovych om fremskyndelse af valg samt andre indrømmelser, men pludseligt samme aften gennemførte USA-støttede grupper et kup, og Yanukovych valgte at flygte.

Da folklene i Østukraine afviste at anerkende kupregeringen, sendte Kiev kampvogne for at banke dem på plads. Obama administrationen besluttede at give Rusland hele skylden og iværksatte den sanktionspolitik, der siden har ramt EU-landene lige så hårdt som Rusland.

Den krig, som Kiev startede, har nu varet i næsten et år, men for et par uger siden blev der indgået en våbenhvile, der giver et lille håb om en afslutning på myrderierne.

Hvad nu, hvis McCain var blevet hjemme og i stedet havde varetaget sine forpligteler over for sine egen vælgere i Arizona?

Tænk hvis de øvrige vestlige politikere havde gjort det samme. Tænk, hvis Victoria Nuland og US Ambassadør Geoffrey Pyatt havde fokuseret på  diplomati i stedet for ”regime change”

Så ville de mange tusinde mennesker, der nu har mistet livet, stadig være i live.

Interventionisme dræber!