Hitlisten

Philippinernes præsident   Rodrigo Duterte nyder nu den tvivlsomme ære at komme på USA’s hitliste, dvs. listen over personer,der skal ”tages ud”, som det så smukt hedder. Dermed er han kommet i fint selskab: Patrice Lumumba (Zaire), Mohammad Mosaddegh (Iran), Hugo Chavez (Venezuela), Sukarno (Indonesia), Juvénal Habyarimana (Rwanda), Salvador Allende (Chile), Muammar Gaddafi (Libya), Al-Basheer (Sudan) and Fidel Castro (Cuba)for blot at nævne nogle få.
Nogle blev myrdet, andre ”kun” væltet, men kun en beskeden håndfuld klarede at overleve og holde sig ved magten.
De var skyldige i alvorlige forbrydelser som: forsvar af vitale nationale interesser, afslag til multinationale selsker på tilladelse til udplyndring af nationale ressourser, og modstand mod USA’s imperialistiske principper. Det er præsident Duterte også, og han nægter det ikke engang. Er han træt af livet, spørger mange, er han en ny asiatisk Huge Chavez eller bare en populist, der er ude af kontrol?
Nu er han i gang med at begå den mest utilgivelige forbrydelse, Han spytter USA, NATO og EU lige midt i ansigtet. Og det er ikke kun snak. Han har bedt Kina og Rusland om assistance.
Og filippinerne elsker det. 76 procent bakker ham op.