Fake News

Hvad skal man tro? Washington Post har publiceret en stor artikel med en liste over russiske medier samt diverse kritiske venstreorienterede medier, der ifølge ”The Post” har fyldt de amerikanske net-medier med Fake News.

Tyler Durden, Zerohedge.com svarer igen med en sønderlemmende kritik af ”The Post” og leverer en lang liste over mainstream-medier, der leverer Fake News. I toppen af listen kan man finde The New York Times, The Washington Post, CNN og NBC News. Og Glenn Greenwald, theintercept.com piller den famøse liste fra Washington Post  fra hinanden.

Vi almindelige læsere må så selv vurdere, hvem vi skal tro.

Falske nyheder er ikke en ny opfindelse. Som man siger i Storbritannien: En ambassadør er en ærlig mand, der bliver sendt udenlands for at lyve til fordel for sit land.

Storbritannien har brugt løgn I umindelige tider. Det samme gælder USA, hvor CIA har en perlerække af løgnehistorier på samvittigheden. CIA manipulerede med de italienske valg I 1948, producerede falske dokumenter, der skulle miskreditere det italienske kommunistparti og dets ledere, finansierede anonyme boger og magasinartikler.

I Chile brugte CIA i 1970 en mio USD på at afspore den socialistiske præsidentkandidat, Salvador Allendes valgkamp. Og så er der de gammelkendte løgnehistorier om Saddam Hussein’s masseødelæggelsesvåben, Assad’s brug af kemiske våben, Gaddafi’s brug af Viagra som sexvåben, løgnehistorien om et nært forstående folkemord i Benghazi osv, osv.

Og begrebet R2P, Responsibiliti to protect blev opfundet efter lancering af en løgnehistorie om et forstående folkemord i Kosovo.

Vi almindelige læsere må så selv vurdere, hvem vi skal tro. Amerikanerne har i stort tal mistet tilliden til mainstream-medier. Det samme sker i stigende grad i Danmark. DR burde som – ikke mindst som public service medie  kigge deres journalistik lidt efter i sømmene. Som udgangspunkt tager jeg selv mainstream medierne med et gran salt. Spørg hvem historien gavner, hvem der står bag, hvad andre skriver om det samme emne. Det hele kan googles.

At tro, at censur er vejen frem, som der nu rumles med i USA og andre steder, er livsfarligt