En belejlig virus

Coronahospital under bygning

Det kalder Dmitry Orlov den meget omtalte coronavirus i Kina.

Orlov er en i vestlige øjne kontroversiel russisk-amerikansk skribent, som ikke desto mindre har leveret en række analyser, der har vist sig at holde vand. Denne gang går han med listesko. Som han skriver: ”Jeg foretrækker at skrive om ting, jeg ved noget om”. Det er ikke tilfældet med 2019-nCoV coronavirus, men historien om denne virus rejser ifølge Orlov nogle spørgsmål, som kræver svar.

Er denne virus menneskeskabt eller ”blot” et resultat af en naturlig genetisk variation, som kan stamme fra flagermus?

Som et biologisk masseødelæggelsesvåben er 2019-nCoV ikke særlig velegnet. Den er ganske vist meget smitsom og kan spredes af individer, der ikke viser særlige tegn på smitte, men dødsraten er kun 2,1% og i takt med at flere sygdomstilfælde blandt unge sunde individer konstateres, mindskes dødeligheden. Et virkningsfuldt biologisk våben bør have en større dødelighed.

Et andet minus er, at den gennemsnitlige alder er 65 år for dem, der bukker under for sygdommen.
Den rammer med ikke de produktive aldersgrupper, men ældre, hvoraf mange er pensionister – samt medlemmer af kommunistpartiet…

Det sidste er interessant. Måske kunne sygdommen sætte dele af det kinesiske magtapparat ud af kraft og dermed destabilisere Kina politisk og bane vejen for et regimeskifte? USA kan ikke true Kina militært – ja USA kan ikke engang beskytte sig mod iranske missilangreb på sine militærbaser, og handelskrigen har ikke været en stor succes, så måske er der kun de biologiske våben tilbage i arsenalet.

Det er en kendt sag, at Pentagon i en årrække har arbejdet på at udvikle sygdomsfremkaldende virus. (Læs denne gyser om USA’s hemmelige forsøg på udvikling af sygdomsfremkaldense stoffer).

For et par år siden blev to amerikanske agenter udvist fra Rusland for at indsamle DNA-prøver fra den russiske population. DNA-prøverne viste sig ”desværre” at ligne den vestlige population, så det var ikke muligt at skabe en virus, der kun skulle ramme russere. Det er noget andet med kinesere. Deres DNA ser så meget anderledes ud, at det er muligt at ramme dem, uden at det går ud over os andre.

Det kan dog stadig være, at virussen er opstået ”naturligt” og spredes fra flagermus som dem, der sælges fra fiskemarkeder i Wuhan, men den kinesiske regerings forholdsregler mod spredning af virussen ligner et forsvar imod biologisk krigsførelse.

Regeringen har sat alt ind, inklusive militæret på at begrænse sygdommen, har bygget en række nye hospitaler, sat hele kæmpebyer i karantæne og har begrænset rejseaktiviteten i forbindelse med det traditionelle kinesiske nytår. Samtidig har vestlige medier gjort en stor indsat for at skabe panik, hvilket kan have forværret de økonomiske virkninger specielt i Kina.

Kan disse overvejelser affejes som konspirationsteorier? Det er i hvert fald en kendsgerning, at Pentagon stadig i al hemmelighed arbejder på at udvikle biologiske våben. Og i år 2000 publicerede tænketanken ”The Project for the New American Century” en rapport med titlen “Rebuilding America’s Defenses”. Det var en slagplan «for at opretholde global amerikansk overherredømme …

Rapporten anbefaler bland andet anvendelse af biologisk krigsførelse: «Avancerede former for biologisk krigsførelse som kan «målrettes» specifikke genotyper kan forandre biologisk krigsførelse … til et politisk nyttigt værktøj.»

Uanset hvad der ligger bag denne epidemi, er det imidlertid lykkedes den kinesiske regering af begrænse udbredelsen, og dermed de negative effekter på det kinesiske samfund.

Læs Dmitry Orlovs artikel her.