Den nye kolde krig

27 år efter Berlinmurens fald kører en ny kold krig for fuld udblæsning i mainstream-medierne.

Danske medier taler uafbrudt om Russiske hackerangreb mod mål i USA, som om de var dokumenterede, hvilket mildest talt ikke er tilfældet. Tværtimod er de amerikanske efterretningstjenesters forsøg på dokumentation patetiske. Hvis baggrunden og de mulige konsekvenser ikke var så alvorlige, kunne man bare le af dem. Problemet med dette propagandafremstød er, at det måske er et forspil til noget langt alvorligere.

De amerikanske generaler gentager i et væk, at USA er genstand for en trussel på eksistensen, fordi Putin er fast besluttet på at genrejse USSR gennem aggressiv territorial ekspansion Sandheden er at Ruslands udenlandske baser kan tælles på to hænder, mens USA har 800 baser spredt over hele jorden. Ruslands militærbudget er på 14% af det amerikanske. Putin mangler simpelt hen de militære muskler, der gør dette scenarium sansynligt.

Siden opløsningen af USSR i 1991 har USA ført krige i Bosnien (1994-5),  Serbien (1999), Afghanistan (2001- ), Irak (2003- ), Libyen (2011) og Syria (2014- ), mens drone-bomber har regnet ned over landre fra Pakistan til Yemen. Obama. Hundredetusindvis af civile er blevet dræbt og millioner jaget på flugt. Vi har hørt det så tit, at vi snart ikke kan høre det længere. Alle disse krige er blevet startet med påskud, der senere viste sig at være FAKE NEWS, rene løgnehistorier.

USA stod bag det blodige kup i Ukraine, der væltede en lovligt valgt præsident, og den megen snak om at Rusland overtrådte international lov med folkeafstemningen i Krim kan ikke skjule det faktum, at der var et overvældende flertal bland vælgerne for en tilbagevenden til Rusland. Rusland har haft flådebasen i Sevastopol siden 1783. At forvente, at Rusland passivt skulle se til, mens basen overgik til NATO/USA’s venner i Ukraine er naivt. Forestil jer, hvad der var sket, hvis Cuba havde genindlemmet Guantanamo basen?

NATO, der burde være lagt i graven samtidig med Warszavapagten, er blevet udvidet fra 16 til 28 medlemsstater og grænser nu helt op til Rusland. NATO har udvidet sit operationsområde til at omfatte lande som Afghanistan, ( 5.500 km fra Europa) og Libyen (i Nordafrika). Og sidste sommer gennemførte NATO sin mest massive øvelse siden Sovjets sammenbrud med deltagelse af 31.000 tropper i Polen, hvor man trænede krig mod Rusland.

Marie Krarup gør et tappert forsøg på at tale medierne og politikerne til fornuft, men de fleste med Samuel Rachlin i spidsen, er uden for pædagogisk rækkevidde. Der er dog sprækker i dette billede. Fx maner Flemming Rose, (tidligere Jyllands Posten) til besindighed i vurderingen af Putins Rusland.

Men den såkaldte venstrefløj er med få undtagelser stadig fanget i den moraliserende demokrati-fælde. Hvornår vågner den mon op?