Skripal-sagen ligner mere og mere en farce.

To dage efter forgiftningen af dobbeltagenten Skripal og hans datter, iværksatte USA en koordineret indsats med det formål at kaste skylden på Rusland. Altså seks dage før premiereminister May udpegede Rusland som skyldig (eller formodentlig skyldig).

Halvdelen af EU’s medlemslande valgte at støtte kampagnen mod Rusland med hjemsendelse af det største antal russiske diplomater nogensinde. Vi er nu vidner til den alvorligste konflikt mellem Vesten og Rusland siden Cuba-krisen i 1962. Og Danmark spiller endnu engang rollen som dikkende lammehale solidt bakket op af alle de etablerede medier med DR og Deadline i spidsen. Hvis det ikke var fordi det er så dødsensalvorligt, kunne man tage sig et billigt grin.

Vi ved stadig ikke, hvad det var for en gift, der blev brugt mod Skripal. Umiddelbart efter forgiftningen udtale lederen af akutberedskabet i Salisbury, at der måske var tale om en forgiftning med stoffet Fentanyl ( et stærkt smertestillende stof). Den blodprøve, der blev taget, viser kun nedbrydningsprodukterne efter en forgiftning, og det siger ikke så forfærdelig meget om, hvad det var for en gift. Det kunne strengt taget være en madforgiftning – fx fra den fiskerestaurant, hvor Skripal og hans datter havde spist. David B. Collum, professor i organisk kemi ved Cornell University har kategorisk udtalt, at ”de, der siger, at denne gift kommer fra Rusland, er fulde af løgn”

Datteren er nu ved at komme til hægterne igen. Enten er der tale om et mirakel, eller også var giften ikke så giftig endda. Og den læge, der ydede førstehjælp, er ikke blevet påvirket overhovedet. Der er så mange ubesvarede spørgsmål i denne sag, at det strider imod de mest elementære retsprincipper at dømme og så endda eksekvere dommen, som det her er sket.

Vi må glæde os over at halvdelen af EU’s medlemslande ikke hoppede på den limpind.