Sanktioner mod Rusland har kostet EU 30 mia. euro

Ny forskning fra det østrigske institut for økonomisk forskning (WIFO) viser, at EU’s økonomiske sanktioner over for Rusland, der blev introduceret for tre år siden, har kostet de europæiske lande milliarder euro.

Undersøgelsen, som blev gennemført på foranledning af EU-Parlamentet, viste at EU-eksporten til Rusland årligt er faldet med 15,7 procent siden 2014. Op til 40 procent af den nedgang skyldtes sanktioner.
WIFO har beregnet. at EU-eksport til Rusland styrtdykkede fra 120 milliarder euro for fire år siden til 72 milliarder euro i 2016.
Ifølge undersøgelsen blev Cypern ramt hårdest, da eksporten til Rusland faldt 34,5 procent de seneste to år. Grækenlands eksport faldt 23,2 procent Kroatiens eksport var 21 procent lavere.
Østrigs eksport til Rusland faldt med næsten ti procent eller med 1 mia. Euro, siger WIFO. Polen og Det Forenede Kongerige har mistet 3 mia. Euro hver.
EU’s sanktioner mod Rusland blev indført i 2014 begrundet med landets påståede engagement i konflikten i det østlige Ukraine.
Moskva reagerede ved at indføre embargo på landbrugsprodukter og fødevarer og råvarer på lande, der sluttede sig til anti-russiske sanktioner. Siden da har siderne gentagne gange udvidet og udvidet de restriktive foranstaltninger.

Læs originalartklen her: