Hvorfor bryder freden ikke ud, når et overvældende flertal af jordens befolkning ønsker det?
Et nyt økonomisk paradigme er på vej, en økonomi baseret på arbejde, opbygning, forskning, uddannelse – på kultur – og på guld. Ikke en FIAT-økonomi, som den bestående der er baseret på papirpenge I form af dækningsløse amerikansk dollar.
Den bygger på lige rettigheder og lige fordele I modsætning den nuværende, der bygger på vestlig udbytning af resten af verden baseret på militær magt.
Den nye Silkevej er et økonomisk udviklingsprogram, der spænder over hele Eurasien og Nordafrika, fra Vladivostok til Lissabon, og fra Shanghai til Hamburg.
Alle lande indbydes til at deltage i hvad der formentlig er det største og mest omfattende økonomiske udviklingsinitiativ I menneskedens historie, et multitrillioners projekt, der med etablering af infrastruktur, arbejde, handel, indkomst, ny teknologi, uddannelse – mulighederne er næste endeløse – kan præge kommende århundreder for mange lande, der I dag er lider under krig, nød og fattigdom
Silkevejen kommer til at gå fra det centrale Kina til Centralasien, Iran, Syrien, Turkiet, Grækenland, Østeuropa samt opbygning af havne og kyst-infrastruktur fra Sydøstasien til Østafrika og Middelhavslandene. Kinas modernisering af den græske havneby, Piræus er allerede igangsat.
Genoplivningen af den gamle Silkevej med det 21. århundredes teknologi vil også finansiere basale behov som byplanlægning, vandforsyning, sanitet, fødevareproduktion og distribution. Princippet om komparative fordele kan blive realiseret i et åbent marked blandt ligestillede, som det er formuleret i Den Eurasiske Økonomiske Unionspagt, (EAEU) underskrevet af præsidenterne Putin og Xi I maj 2015
Den ny Silkevej (One Belt Initiative, OBI) bygger på nye finansielle institutioner som Asian Infrastructure and Investment Bank (AIIB). 70 lande har indtil nu tilsluttet sig og banken iværksatte de første projekter 16. januar 2016. Banken råder pt. over en kapital på 100 mia USD. Fra Europa deltager bla Tyskland, UK, Frankrig og de nordiske lande. De har besluttet af deltage på trods af USA’s modstand vel vidende, at fremtiden ligger I Asien
AIIB bliver en stærk konkurrent til Bretton Woods institutionerne IMF og Verdensbanken især fordi AIIB vil spille efter fair regler – ingen kvælende tilpasingslån, ingen privatisering af sociale sektorer og naturressourcer, ingen fattigdomsskabende spareprogrammer, der har kastet mange lande ud i elendighed og underkastelse.