Hykleriet kender ingen grænser

Udenrigsminister John Kerry lægger ansigtet i bekymrede folder og truer Assad og Putin med krigsforbryderdomstol. Han har tabt spillet om Syrien og dette er hans sidste desperate forsøg på at holde gang i krigen. 

Og de grumme billeder fra Aleppo virker. Den humanitære krise i Øst-Aleppo har ramt alles hjerter. Vi kan identificere os med ofrene og deres angst og lidelse i ruindyngerne, men hvor er medfølelsen med alle de, der er taget som gidsler af vestligt støttede såkaldt moderate oprørere, forhindres i at flygte til sikre regeringskontrollerede områder og tvinges til at være menneskelige skjolde?

Hillary Clinton og hendes danske proselytter ønsker at etablere en flyveforbudszone, men hvor er de medier, der efterprøver påstanden om at en flyveforbuds-zone vil være en løsning på lidelserne i Aleppo. Sagen er jo veldokumenteret af USA’s militærledelse. En flyveforbudszone vil kræve en massiv militær indsats i størrelsesordenen 70.000 amerikanske soldater. Den vil medføre uhyrlige lidelser – og værst af alt: Vi vil komme uhyggeligt meget tættere på en stormagtskonfrontation, der kan ende i en atomkrig.

Krig er umenneskelig og brutal. Danmark er en krigsførende nation. Vi har valgt at bruge vold, der skaber lidelser, så det er lidt hyklerisk nu at græde over de følger, vores krigsdeltagelse har fået.
Vores deltagelse i krigshandlinger i Syrien, Irak og Libyen har været i strid med international lov og dermed en krigsforbrydelse, som de ansvarlige burde retsforfølges for.

Det er på tide at indse, at slaget om Syrien er tabt. Den uhellige alliance mellem USA/Vesten og de arabiske despoter har lidt nederlag. Stedfortræderkrigen har kostet flere hundrede tusinde menneskeliv og sendt millioner på flugt, og det er helt ude i hampen at give præsident Assad hele skylden for det. Glem ikke, at han er anerkendt som legitim leder af Syrien og ifølge vestlige opinionsmålinger har et stort flertal af befolkningen bag sig.

Danmark bør trække sine F16 jagere hjem. Det ville være det bedste bidrag til en afslutning på lidelserne