Aleppo – befriet eller faldet?

Kampen om, hvordan vi skal forstå det som sker i Syrien, er intens i disse dage – ikke mindst på Facebook. Alle Folketingets partier og de store medier er ikke i tvivl. Aleppo er faldet. Men på Facebook brydes synspunkterne og ikke mindst Enhedslistens holdning har skabt debat. Meningerne var og er delte.

Da den syriske regering mandag i sidste uge meddelte, at kampene i det østlige Aleppo var slut, og regeringen igen havde kontrollen over byen, gik en anden “kamp” i gang – nemlig kampen om, hvordan vi skal forstå det, som er sket.

Er Aleppo faldet, eller er Aleppo blevet befriet? Er den syriske regering med støtte fra Rusland i gang med at gennemføre en massakre på befolkningen i Øst-Aleppo? Eller er det krigens forventelige kaos, som udfolder sig?

Er det syriske folks fjender de kræfter, der har befriet byen, eller de terrorister, der har holdt den besat? Det spørgsmål stiller Jørgen Petersen, KP, i Arbejderbladet.

Alle Folketingets partier og de store medier er ikke i tvivl. Aleppo er faldet. Men på Facebook brydes synspunkterne, og ikke mindst Enhedslistens holdning har skabt debat. Meningerne var og er delte.

Arbejderen bringer et lille uddrag af en meget stor debat, som fortsætter…