Videoen af de gassede børn i Ghouta en forfalskning

En snuff movie er et autentisk filmet mord. Ingen special effects. Det man ser, er et virkeligt menneske, der bliver dræbt for øjnene af en.Denne grusomme og kriminelle genre har måske været i spil i den syriske propagandakrig.Den 21. august fandt et angreb med kemiske våben sted i Ghouta, en forstad til Tripoli. Assad-styret fik straks skylden for at have begået denne uhørte massakre og den danske regering fulgte straks efter med en kategorisk fordømmelse.

Desværre har USA endnu ikke leveret bevis for anklagen mod Assad. Man har henvist til en række indicier, men har ikke fremlagt beviser.

Nu har en menneskerettighedsorganisation ”The International Institute of Peace, Justice and Human Rights” i Genev fremlagt en rapport, der beviser, at de videoer, der har vakt så stor bestyrtelse over hele verden, fortæller en ganske anden historie.

Vi ser et antal børn, der tydeligvis er dræbt af en form for kemisk våben. Men præcis de samme børn optræder også i en anden sammenhæng et andet sted.

Undersøgelsen er ledet af priorinden for et kristent nonnekloster i Syrien, Mother Agnes Mariam el-Salib. Den konkluderer, at videoen af det afskyvækkende gasangreb er en forfalskning. Drabet på børnene kan ikke tilskrives den syriske regering. De børn, der ses på videoen, er blevet identificeret af pårørende som børn, der blev bortført fra regeringstro landsbyer i Lathakia i det nordvestlige Syrien i ugerne op til den 21 august.

Rapporten er overgivet til FN’s Menneskerettighedskommission i Geneve, men har endnu ikke været omtalt af internationale medier. Den kan hentes her >>>

Læs hele Finian Cunninghams artikel her >>>