Rigsretsfarcen

De mest afgørende aspekter af Trump-Ukraine-skandalen, hører vi ikke meget om…

Trump kan meget vel have haft politiske hensigter, hvis han faktisk tilbageholdt militærhjælp til Ukraine i bytte for, at Kiev iværksatte en efterforskning af den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, skønt transkriptionen af det opkald, der blev frigivet af Det Hvide Hus mellem Trump og den ukrainske præsident Volodymr Zelinsky, ikke viser sådanne quid-pro-quo. – altså noget for noget.

Men hvad der ikke bliver talt om i mainstream er at Bidens optræden i Ukraine faktisk burde efterforskes både Ukraine og USA.

Vi ved fra den lækkede, tidlige telefonsamtale fra 2014 mellem Victoria Nuland, daværende assisterende statssekretær for europæiske og eurasiske anliggender, og Geoffrey Pyatt, daværende amerikanske ambassadør i Ukraine, at den daværende vicepræsident Biden spillede en rolle som fødselshjælper i det USA- støttede kup mod en lovligt valgt ukrainsk regering kort efter denne samtale.

Umiddelbart efter kuppet fik den sidstnævnte vicepræsidents søn, Hunter Biden, der netop var blevet smidt ud af forsvaret pga. narkotikamisbrug, plads i bestyrelsen for Ukraines største gasproducent, Burisma Holdings (gage pr måned: 50.000 USD). Men Bidens søn var ikke den eneste.

En familieven af den daværende udenrigsminister John Kerry kom også med i Burismas bestyrelse. Den amerikanske landbrugsgigant Monsanto fik en ukrainsk kontrakt kort efter kuppet. Og den første ukrainske finansminister efter kuppet var en amerikansk statsborger, en tidligere embedsmand i underigsministeriet, der fik ukrainsk statsborgerskab dagen før hun tiltrådte stillingen.

Da en ukrainsk anklager begyndte at undersøge mulig korruption ved Burisma, indrømmede Biden åbent på en konference sidste år, at han som vicepræsident tilbageholdt en kredit på 1 milliard dollar til Ukraine, indtil regeringen fyrede anklageren. Som Biden siger, tog det kun seks timer, før det skete.

Præcis hvad Biden pralede af at gøre, er, hvad demokraterne nu beskylder Trump for at have gjort.

Kilde: https://consortiumnews.com/2019/09/26/what-isnt-mentioned-about-the-trump-ukraine-scandal-the-routine-corruption-of-us-foreign-policy/