Danmark ud af Syrien

To angreb truer nu den i forvejen skrøbelige våbenhvile i Syrien. Først et angreb på en syrisk militærbase i Deir Ezzor – med deltagelse af 2 danske F 16 jagere. 83 syriske regeringssoldater blev dræbt, hvorefter basen kunne indtages af ISIS. Altså en meget velrettet angreb til støtte for ISIS. Man skal være mere end almindelig naiv, hvis man tror, at dette angreb var en fejltagelse.

Det var derfor pinligt at se den danske forsvarsminister, Peter Christensens forsøg på en bortforklairng. Heldigvis blev en nødhjælpskonvoj meget belejligt angrebet dagen efter. Derefter kunne vi glemme den kedelige sag og i stedet kaste os over Rusland, der fik skylden for at 14 nødhjælpsarbejdere mistede livet.

Desværre er der ingen bevis på, at det var Rusland, der stod bag angrebet, der iøvrigt først blev udført, da konvojen var nået frem (til et Al Nusra kontrolleret område) og lastbilerne var tømt. Der mangler spor efter luftangreb i form af kratere og andet. Konvojen blev sat i brand, men hvordan det skete er uklart. Men en talsmand for Det Hvide Hus udtalte bagefter, at uanset om det var Rusland, der stod bag eller ej, er Rusland ansvarlig!

Hvad kan man konkludere? To ting: Angrebet på de syriske regeringssoldater tjente to formål, dels at vælte våbenhvilen, og dels at støtte ISIS i kampen mod Assad. USA’s mål i krigen er stadig, at ”Assad must go”. Angrebet på nødhjælpskonvojen fjernede opmærksomheden fra det første angreb.

Og DR spillede den sædvanlige rolle med bravour med Deadline’s Niels Krause Kjær i hovedrollen.

Danmark burde tage konsekvensen af denne sag og trække sine F 16 fly. Det er der to gode grunde til: Enten var det en fejltagelse, og den slags operationer bør Danmark ikke lægge navn til, eller også var det bevidst, og så ser sagen endnu alvorligere ud.

Se denne video fra Ron Paul Institute:
Og læs denne artikel i AntiWar: