Ban Ki-moon: Assads fremtid bør afgøres af det syriske folk,

En meningsmåling offentliggjort af den franske avis, Le Figaro, dokumenterer, at mere end 70 procent af syriske vælgere støtter Assad. På spørgsmålet: Skal verdensmagterne forlange at Bashar Assad skal gå af, svarede 28 procent af 21.314 adspurgte ja, mens hele 72 procent svarede nej

Denne for USA og NATO så ubekvemme nyhed har ikke vakt den store opmærksomhed i danske medier. Jeg har ikke set Politikens seniorkorrespondent, Anders Jericow kommentere den. Han og resten af de førende danske medier holder stædigt fast i, at Assad skal gå.

Denne holdning har haft katastrofale konsekvenser. men i Tyskland er nye toner på vej. Kansler Merkel føler sig efterhånden så truet af flygtningestrømmen til Tyskland, at hun er gået i forhandlinger med Kina, og FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon støtter Ruslands forslag til forhandlinger om Syrien og har til den spanske avis, El Mundo udtalt, at Vesten ved at forsinke forhandlinger om Syrien er ansvarlig for hundredetusinder af døde og millioner af flygtninge.

Tydeligere kan det vist ikke siges. Vi har os selv at takke for de flygtningestrømme, der er ved at vælte Europa, og Assads fremtid bør afgøres af de syriske vælgere.