I september døde cirka 30 personer i et terrorangreb i Iran. To grupper, en arabisk separatistbevægelse såvel som terrorgruppen IS påtog sig ansvaret for udåden. Efter en efterforskning, konkluderede Iran, at det var IS som var ansvarlig.

Seks uger senere hævdede udenrigsminister Anders Samuelsen – uden at fremlægge bevis, at Iran forsøgte at dræbe en leder av den arabiske separatistbevægelse på grund av hændelsen.

Detaljerne:

Den 22. september dræbte terrorister forklædt som medlemmer af Den islamiske revolutionsgarde (IRGC) og Basiji (frivillige) styrker,  29 og sårede mere end 70 deltagere og tilskuere ved en militærparade i den iranske by, Ahjaz. Tre af angriberne blev skudt i sammenstødet med sikkerhedsstyrkerne, og en fjerde blev arresteret.

Talskvinde for USAs udenrigsministerium Heather Nauert omtalte angrebet som terrorisme. Nauert sagde: “Vi står sammen med det iranske folk mod landeplagen af radikal islamisk terrorisme og udtrykker vor sympati med dem i denne forfærdelige tid”.

Iran anklagede Saudi-Arabien for deltagelse i angrebet. Bahram Ghasemi, talsmand for Irans udenrigsministerium, sagde at Iran “på ny understregede” en tidligere advarsel til diplomatene om tilstedeværelsen i deres respektive land af medlemmer af en gruppe som Iran klassificerer som terrorister. Iran ønsker, de skal arresteres og retsforfølges. Ifølge IRNA sagde Ghasemi “det er uacceptabelt” at medlemmer af denne terroristgruppe tillades i disse landene.

Nogen få dage senere konkluderede Iran, at angrebet ikke blev begået av Ahvaz-bevegelsen, men af IS, og  1. oktober svarede Iran igen med et raket-bombardement som ramte IS’s baser i Syrien:

En ny operation mod de ansvarlige for angrebet fandt sted 15. oktober i Irak. Her meddelte Irans revolutionsgarde, at de havde dræbt “bagmanden” bag angrebet på militærparaden.

Dette afsluttede problemet for Iran.

Men den 30. oktober anklagede Danmark pludselig Iran for et drabskomplot mod en leder af separatist-gruppen. Statsminister Lars Løkke Rasmussen beskrev Irans påståede drabsplan mod en separatistisk leder i eksil i Danmark som “helt uacceptabelt”. Den iranske ambassadør i København blev indkaldt til udenrigsministeriet på grund af påstandene.

28. september iværksatte politiet en massiv menneskejagt, som førte til lukning af veje, tog, færger og broer over hele Danmark. Tirsdag bekræftede PET’s chef Finn Borch Andersen, at de gjorde dette for at forpurre drabsplanerne.

Det virker, som om den danske regering samarbejder med USA og Storbritannien for at sabotere Europas modstand mod nye amerikanske sanktioner mod Iran:

Lars Lykke Rasmussen sagde efter et møde med sin britiske modpart, Theresa May i Oslo, at han værdsatte hendes støtte. “I nært samarbejde med Storbritannien og andre land vil vi forsvare os mod Iran,” tweetede han.

Udenrigsminister Anders Samuelsen sagde, at Danmark ville diskutere videre forholdsregler med europæiske partnere.

USAs udenrigsminister Mike Pompeo lykønskede Danmark for at have arresteret “en iransk regimemorder”.

Times of Israel noterer:

Danmarks anklager mod Iran fulgte efter afsløringen af en anden iransk plan om at angribe en demonstration arrangeret af en oppositionsgruppe i Paris i juni. Ifølge israelske rapporter bidrog Mossad til at forhindre dette angreb, noget som førte til arrestationen af flere iranere i Europa.

Det rejser det interessante spøgsmål;  “Cui bono?” Hvem drager nytte af disse begivenheder?

Iran har ingen interesse i at skabe vanskeligheder i forholdet til Europa lige før den anden runde af de amerikanske sanktioner, som truer landets økonomi.

Iran har allerede taget hævn for Ahvaz-angrepet. De har intet som helst behov for at angribe separatister i Danmark uden tilknytning til sagen. Iran har brug for Europa for at reducere virkningerne af de amerikanske sanktioner.

Hele misæren lugter langt væk af ”false flag”.Ingen er kommet til skade. Ingen mistænkte er blevet arresteret endsige retsforfulgt. Sagerne både i Belgien, Frankrig og Danmark bygger på information fra Mossad.

Men er det egentlig Israel som står bag? Det er ingen hemmelighed, at USA ønsker at forhindre, at Europa undergraver de amerikanske sanktioner mod Iran.

I juni 2017 startede Trump-administrationen en ny CIA-arbejdgruppe med det formøål at planlægge og iværksætte hemmelige operationer mod Iran. Den ledes  af Michael D’Andrea, også kaldet ”Den mørke prins” eller “ayatolla Mike”, et kælenavn han fik som den centrale efterretningsagent, som havde ansvaret for jagten på Osama bin Laden og den amerikanske droneangrepkampagne, som dræpte tusindvis af islamistiske militante og hundredvis af civile.

Et år senere oprettede udenrigsminister Mike Pompeo Iran Action Group, som skal supplere CIA-gruppen. Det er sandsynligt, at “false flag-operationer”  i Europa, som dem i Belgien og Danmark, arrangeres af CIA med støtte fra Mossad. USA har ikke råd til at indrømme at de udfører falske terroraktioner i Europa, mens Mossad elsker at tage æren for den slags.

Europa har ingen interesse i at støtte eller eskalere Trumps krig mod Iran. EU bør derfor kræve solide beviser fra Danmark og andre anklagere mod Iran, og bør ikke handle på grundlag af vage beskyldninger.

Denne artikel er en bearbejdet udgave af Terje M’s artikel i ”Midt i fleisen”, 
der igen er oversat fra en artikel i Moon of Alabama